Hvorfor passion for planlægning?

Min passion for planlægning er uløseligt forbundet med min passion for personlige planlæggere. Min passion, fascination og lettere afhængighed begyndte sidste år, da jeg - meget passende - købte min Passion Planner. Jeg stødte helt tilfældigt på denne form for planlægger, da jeg tjekkede
pins på Pinterest. Første tanke: ”Sådan en MÅ jeg bare prøve!”. Det var kærlighed ved første klik. Jeg søgte nemlig efter noget, der kunne støtte mig - rent praktisk - i de forandringer, jeg gerne ville opnå i mit liv. Noget, der kunne holde mig fokuseret på den retning, jeg ønskede at bevæge mig i, og som jeg kunne læne mig op af, når motivationen dalede.

Jeg bestilte min Passion Planner den samme aften, for min intuition sagde mig, at den var det noget, der skulle til. Dette noget hed en personlig planlægger. Jeg har sidenhen været igennem forskellige former for planlæggere, alle skønne, og nærmer mig efterhånden status af superbruger. Da min Passion Planner ankom, kvantesprang jeg fra en S Planner på min Samsung til en personlig planlægger på papir. Skiftet indfriede alle de forventninger, jeg havde til mit eftersøgte noget. For der er MEGET STOR FORSKEL på en kalender og en personlig planlægger!

Personlig planlægger ↔ Traditionel kalender

Vi kender alle, håber jeg da, den traditionelle kalender: f.eks. en Mayland-papirkalender (den almindelige udgave eller studieudgaven), Familiekalenderen på væggen i køkkenet, iCal på iPhone, Samsung's S Planner eller Outlook og Google kalenderen. I disse får du det store overblik: datoer og ugenumre, gøremål, ferier, opgaver, aftaler, arbejdstider, fødselsdage osv. osv. Alt dette får du selvfølgelig også i en personlig planlægger, men den kan også meget, meget mere.

Jeg vil give dig et par eksempler på elementer, som vi kan finde i personlig planlæggere. Eksemplerne er fra den Passion Planner, jeg indledte min planlægningseventyr med.

20160630_170743

På de allerførste sider i din Passion Planner (inden kalenderdelen overhovedet begynder!) finder du: ”Your Passion Roadmap. A step-by-step guide to mapping out your goals”. Her guides du fra brainstorm over mål, henover prioritering, opsætning af din helt egen ”Passion Plan” – med tilhørende delmål, kreering af en tidslinje og endelig: din slutdato. Næste punkt er så ”WORK AT IT!”, for foran dig ligger nu hele den praktiske opsætning til at føre mål-x ud i livet, sort på hvidt. Tid til at arbejde på det!

IMG_20160630_165814

Efter årsoversigten følger så den første måned, og det er her magien for alvor begynder! Her guider din Passion Planner dig nemlig gennem dine delmål og tidsfrister ved at:

  • bede dig om at konkretisere ”This month’s focus” (både personligt og arbejdsmæssigt)
  • at gennemgå en ”Monthly check-in”, hvor du fører de relevante delmål fra din ”Passion Plan” ind på de tilhørende datoer
  • som prikken over i'et fører du dine private projekter/opgaver og arbejdsprojekter/opgaver ind med deadlines og selvfølgelig i prioriteret rækkefølge.

Dermed bliver du yderst velforberedt, har et klart overblik og er klar til at gå gang med din måned med alt, hvad den indeholder -samtidig med at du sikrer dig, at du arbejder hen imod de mål, du har sat dig for.

Det virker, hvis du arbejder!

Ved aktivt at bruge disse egenskaber (og de mange andre, der også findes i Passion Planner’en) arbejder du dig gradvist hen imod dine mål og endda til den slutdato, du havde sat dig for – forudsat selvfølgelig, at du holder din tidsplan. Hvis du ikke gør det, har du undervejs mulighed for at revidere, reflektere og korrigere i de refleksionssider, der hører til hver måned. Dermed kommer du på rette spor igen.

Denne form for målorienterede og trin-for-trin planlægning hjalp mig til at strukturere og planlægge min videregående uddannelse til stresscoach, min opstart som selvstændig samt research til denne blog. Da jeg havde udfyl20160630_134101dt mine Passion Plan's (en for hvert mål), sad jeg med overblikket over alle elementerne i mine projekter foran mig. Nu kunne jeg rent faktisk overskue at gå i gang. For jeg havde nu konkretiseret målene, delmålene, trinene, datoerne osv. Nu skulle jeg ”bare” tage de første skridt. Og så et til, og et til… Indtil jeg nåede mine mål og kunne indføre nye mål. Jeg ser det desuden, gang på gang, lykkes for mange andre brugere af personlige planlæggere på Facebook, Instagram, Pinterest og diverse blogs.

Jeg vil allerede gerne her, i det allerførste oplæg på bloggen, understrege, at i sig selv er en personlig planlægger selvfølgelig intet værd. Den er blot en bunke papir, der er hæftet sammen og indeholder tal, streger og bogstaver. Den er intet uden dig! Der sker ingen ændringer i dit liv, hvis du bare sidder med planlæggeren i skødet. DU skaber magien, når du bruger den aktivt og arbejder konsekvent med dine mål. Så er det, at tingene rykker – at du rykker. For en personlig planlægger er (desværre) heller ikke noget quick fix eller nogen som helst form for lappeløsning – men den kan udgøre en fantastisk og enestående base, som kan hjælpe dig med at nå dine mål.

Voila! En passion er skabt

Hvis det skulle have undgået din opmærksomhed, så er jeg meget passioneret omkring de her planlæggere: Konceptet, designet, den proces de kan støtte én i, de resultater de faciliterer osv. Det er endda underordnet, om der er tale om små, men vigtige, justeringer i d20160630_140638in hverdag eller de helt store livsforandringer. Processen til at nå dine mål er den samme: Drøm og ønsk - Sæt mål - Lav plan - Arbejd, arbejd, arbejd - Realitet. Det er her, i faserne mellem drøm og realitet, at en personlig planlægger kommer til sin ret.

Kristine #CalendarQueenOfDenmark